Domagoj Hum

Igrački odrastao na terenima TK Svetice, nakon juniorske karijere u Hrvatskoj odlazi na školovanje u Santa Cruz, Kaliforniju gdje postiže zapažene rezultate, uključujući i pobjede nad top američkim juniorima. Kasnije uz tenisku stipendiju pohađa Univerzitet u SAD-u.

Sa iskustvom u radu svih uzrasta, najviše uspjeha postiže u radu sa najmlađima dobnim skupinama i juniorima/juniorkama. Također istražuje polje mentalnog treninga i pristupa.

Trenersku karijeru počinje 2000 u Thousand Oaksu, Kalifornija (u klubu Sam Quereya ). Za vrijeme razvoja generacije Mektić, Šiljegović, I. Zovko, Lovrak, Škugor, Veić asistira u radu HATK Mladost, radi i putuje sa top juniorima tada – Anjom Ćosović, Goranom Bjelajcem te vodi projekt “Tenis u škole” koji je brojio i do 100 polaznika (iz koje su se razvili između ostalih Luka Giljanović i Dorian Vasung).

Trenersku karijeru nastavlja na Long Islandu, NY (2010. prati Mektića i Veića na US Openu), u San Jose, Kostarici sudjeluje u radu sa Kostarikanskom Davis Cup ekipom i pomaže nacionalnom savezu u projektima “Tenis za najmlađe”. Uz trenerska iskustva u Miamiju, SAD i Marbelli, Španjolska vraća se u rodni Zagreb. Diplomirani ekonomist, aktivno govori engleski i španjolski, a zanimljivost je da se profesionalno okušao i u karambolu “3-strane” gdje je kao prvak Hrvatske sudjelovao na Europskim i Svjetskim prvenstvima.

(Vise o Domagoju možete vidjeti na njegovoj internet stranici: www.domosports.com, facebooku: https://www.facebook.com/domotennis1/ i instagramu: https://www.instagram.com/domotennis/ )