Mladost Open 2018

Na teniskim terenima HATK Mladost u Sportskom parku Mladost održan je teniski turnir Mladost Open 2018 iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza u konkurenciji juniora i juniorki U18. Turnir je to sa dugom tradicijom koji se već dugi niz godina održava u našoj organizaciji.

Na turniru su sudjelovalo 17 tenisača i tenisačice koje su se natjecale u pojedinačnoj konkurenciji. Premali je to broj prijava, ali na žalost uobičajeni za turnire juniora i juniorki. Jedan od razloga je, zasigurno, termin održavanja turnira koji pada na sam kraj školske godine. Jedan od razloga je istovremeno održavanje ligaških seniorskih natjecanja u kojima značajnu ulogu igraju juniori. Paralelno s ligaškim natjecanjima, u ovom terminu se odvijaju i momčadska prvenstva Hrvatske u konkurenciji juniora i juniorki.

Međutim, čini se da je jedan od najvećih razloga malog broja natjecatelja i velikog broja otkazanih turnira u konkurenciji U18 pad broja tenisača i tenisačica.

Činjenica nad kojom se teniski djelatnici u Hrvatskom tenisu moraju ozbiljno zabrinuti.

Prvo mjesto na turniru Mladost Open 2018 u konkurenciji juniora osvojio je Inđić Marko (OG), pobijedivši u finalu Šimunović Dominika (ZGI) s 64 i 64, dok su 3. i 4. mjesto zauzeli Erceg Roko (ITE) i Marcan Marin (MOV).

U konkurenciji juniorki prvo je mjesto osvojila Bojić Milica (TSP) koja je u finalu savladala Maričić Brunu (HTK) s 60 i 60. dok su 3. i 4. mjesto zauzele Svetec Nika (VAR) i Maričić Mirjam (HTK).

Rezultati:
Glavni turnir – juniori
Glavni turnir – juniorke