Mladost Open 2017

Na teniskim terenima HATK Mladost u Sportskom parku Mladost održan je teniski turnir Mladost Open iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza u konkurenciji juniora i juniorki U18. Turnir je to sa dugom tradicijom koji se već dugi niz godina održava u našoj organizaciji.

Na turniru su sudjelovala 29 tenisača i tenisačice koje su se natjecale u pojedinačnoj i u konkurenciji parova. Nešto je to mani broj natjecatelja i natjecateljica od očekivanog. Na žalost ove se godine u ovom terminu poklopilo održavanje kvalifikacija momčadskog juniorskog prvenstva Hrvatske i završnica druge i treće Hrvatske teniske lige u kojima su nosioci igre većinom juniori.

Prvo mjesto u konkurenciji juniora je osvojio je Blekher Gleb (INO/CAN), pobijedivši u finalu Šaler Filipa (PON) s 61 i 64, dok su 3. i 4. mjesto su zauzeli Mrvac Metao ((PUR) i Inđić Marko (TER)

U konkurenciji juniorki prvo je mjesto osvojila Sokolović Hana (HTK) koja je u finalu savladala Subotić Leu  (KVA) sa 61 i 62.
U parovima juniora pobjedu su odnijeli Margetić/Puljiz protiv domaćih dečki Gašparović/Vasung u neizvjesnom meču rezultatom 62 46 10/6.

Kod parova juniorki, Mukić/Sokolović su pobjedom 61 i 64 protiv Subotić/Habdija-Šumak, osvojili vrijedan naslov.

Rezultati:
Glavni turnir – juniori
Glavni turnir – juniorke
Turnir parova – juniori
Turnir parova – juniorke