sportski-park6

U Sportskom parku “Mladost” svoj su dom pronašli klubovi iz različitih sportova. Trenutno u parku djeluje dvadesetak klubova, mahom članova sportske udruge akademskih športskih klubova HAŠK Mladost. Najzastupljeniji sportovi u parku su plivanje, vaterpolo, atletika, tenis, stolni tenis, judo, odbojka, košarka, ragbi i hokej na travi, a također su prisutni mali nogomet, mačevanje, sinkronizirano plivanje, ronjenje, skijaško trčanje, biatlon, borilački sportovi, itd.

Većina objekata izgrađena je ili obnovljena za potrebe Univerzijade koja je 1987. godine održana u Zagrebu. Od tada do danas sportski park “Mladost” jedan je od najvažnijih sportskih objekata u gradu te predstavlja centar mnogih sportskih zbivanja od kojih je svakako najznačajniji Hanžekovićev memorijal, prepoznat i izvan granica Hrvatske.

Parkom dominira plivačko-vaterpolski centar u kojem se nalaze zatvoreni i otvoreni olimpijski bazen te nekoliko manjih i dječjih bazena. Svake godine se u organizaciji plivačkog kluba održava niz plivačkih mitinga, a na bazenima sportskog parka 2010. godine odigrano je i Europsko prvenstvo u vaterpolu gdje je Hrvatska osvojila svoj za sada jedini naslov Europskog prvaka.

Neposredno uz bazene smješten je i atletski stadion koji tradicionalno svake godine ugošćuje najbolje svjetske atletičare na već spomenutom atletskom mitingu gdje su odličja osvajale i naše zvijezde poput Blanke Vlašić, Sandre Perković i Ivane Brkljačić. Tu su još i stadion hokeja na travi, Dom odbojke “Bojan Stranić”, Sportska dvorana “Lovro Ratković”, nekolicina vanjskih terena za odbojku, mali nogomet i košarku te 14 zemljanih i 3 betonska terena za tenis na kojima svoje aktivnosti provodi HATK Mladost.

Osim sportskih sadržaja, u sportskom parku “Mladost” nalazi se i niz ugostiteljskih objekata: klubova, kafića, restorana i zalogajnica. Tu su također i specijalizirane trgovine sportskom opremom, sve na jednom mjestu. Prometna infrastruktura i dva velika parkirališta osiguravaju dovoljno kapaciteta za smještaj velike količine vozila što značajno olakšava logistiku prilikom dolaska i odlaska na borilišta.

Sve navedeno svrstava sportski park “Mladost” u red najpoželjnijih lokacija u Zagrebu kako za profesionalni sport tako i za druženje i rekreaciju. HATK Mladost poziva sve aktivne sportaše, veterane, rekreativce, studente i zaposlene, mlade i stare, djecu i roditelje da nas posjete i pridruže nam se na našim terenima kako bismo zajedno, putem bavljenja sportom, gradili zdraviji i ljepši život.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *