Mladost Grill Open 2020

Ove godine Međunarodni teniski turnir Mladost Grill Open iz kalendara međunarodne teniske asocijacije Tennis Europe doživio je svoje 40. izdanje. Visoki, 2. rang ovoga natjecanja i tradicija koju turnir ima, daje mu značaj jednog od najcjenjenijih međunarodnih teniskih natjecanja za ovaj uzrast u ovom dijelu Europe.

European Tennis Association, odnosno, Tennis Europe Junior Tour najvažnija je teniska europska i svjetska asocijacija koja objedinjuje i vodi preko 360 turnira u 45 zemalja. Na njima sudjeluju, upisuju prve bodove i osvajaju turnire buduće najveće svjetske teniske zvijezde.

Hrvatski organizator Mladost Grill Open je Hrvatski akademski teniski klub Mladost (HATK Mladost), jedan od najstarijih i najuspješnijih teniskih klubova na ovim prostorima. Turnir se održava na teniskim terenima kluba u Sportskom parku Mladost u Zagrebu. Organizaciju podupire nacionalna teniska udruga Hrvatski teniski savez.

Ove godine turnir je zbog pandemije Covid 19, a nakon djelomičnih popuštanja mjera prebačen sa svog tradicionalnog termina u travnju mjesecu u rujan. Razumljivo iz istih razloga dominirali su domaći igrači pa je ženski turnir osvojila Mišković Dora, a muški Voljevac Antonio. Parove u ženskoj konkurenciji su osvojili Jerolimov Chiara i Teškanić Nera, a u muškoj Markovina Duje i Voljevac Antonio.

Rezultati:

Kvalifikacije – dječaci
Kvalifikacije – djevojčice
Glavni turnir – dječaci
Glavni turnir – djevojčice
Glavni turnir parovi – dječaci
Glavni turnir parovi – djevojčice

Sponzori: