Veliki uspjeh mladostašica i mladostaša na Seniorskom PH u Čakovcu

Naše tenisačice i tenisači, postigli su odlični rezultat na seniorskom državnom prvenstvu održanom u Čakovcu od 29.6. – 4.7.2019.

Petra Granić (Mladost) i Marko Ilić (Zagi) pobjednici su Seniorskog prvenstva Hrvatske, koje je u četvrtak završeno na terenima TK-a Franjo Punčec u Čakovcu.

Veliki je to Petrin uspjeh, tim veći što je do osvajanja prvenstva hrvatske morala proći kroz kvalifikacije i na tom putu pobijediti neke od ponajboljih hrvatskih tenisačica.

Petra Granić je finalu pobijedila Saru Zalukar (Zagi) 6:2, 7:5. U polufinalu je svladala prvopostavljenu Tenu Lukas (Kaštela) – 6:4, 6:3, dok je Zalukar nadvisila 2. nositeljicu, Lauru Mašić (Top Spin) – 7:6(4), 7:5.

Odličan rezultat postigle su naše djevojke Ivana Babić i Petra Granić probivši se do finala ženskih parova u kojemu su pobijeđene od Ite Habeković i Sare Zalukar (HTK Zagreb, Zagi) rezultatom 6:1, 6:3.

Ivana Babić se u paru s Vitom Tonejcem, također mladostašem, uspjela probiti u finale mješovitih parova. Izgubili su od prvih favorita Tene Lukas i Tomislava Draganja (Kaštela, Donji Miholjac) – 6:1, 6:2.

Ne treba zaboraviti ni našu odličnu juniorku Liv Šumak koja je uspjela preskočiti dvije prepreka u konkurenciji seniorki.

Prvi nositelji Tomislav Draganja i Antun Vidak (Donji Miholjac/Libertas) najbolji su muški par. Draganja i Vidak su u finalu slavili predajom kombinacije Marko Ilić/Josip Krstanović (Zagi/Samobor 1890) bez borbe.

Sve rezultate možete pogledati na: https://hts.hr/kalendar/