Mladost Grill Open 2023.

Ove godine Međunarodni teniski turnir Mladost Grill Open iz kalendara međunarodne teniske asocijacije Tennis Europe doživio je svoje 43. izdanje. Visoki, 2. Tennis Europe rang ovoga natjecanja i tradicija koju turnir ima, daje mu značaj jednog od najcjenjenijih međunarodnih teniskih natjecanja za ovaj uzrast u Europi pa i šire.

European Tennis Association, odnosno, Tennis Europe Junior Tour najvažnija je teniska europska i svjetska asocijacija koja objedinjuje i vodi preko 360 turnira u 45 zemalja. Na njima sudjeluju, upisuju prve bodove i osvajaju turnire buduće najveće svjetske teniske zvijezde.

Hrvatski organizator Mladost Grill Open je Hrvatski akademski teniski klub Mladost (HATK Mladost), jedan od najstarijih i najuspješnijih teniskih klubova na ovim prostorima. Turnir se održava na teniskim terenima HATK Mladost u Sportskom parku Mladost u Zagrebu. Organizaciju podupire nacionalna teniska udruga Hrvatski teniski savez.

Ove godine je na turniru je sudjelovalo 176 tenisača i tenisačica iz 25 zemlja iz cijelog svijeta.

Ženski turnir je osvojila talijanska igračica Serena Agostini koja se u finale plasirala pobjedom nad našom  Anom Petković (64 36 76) koja je u finalu pobijedila Slovakinju Sofiju Rachel Kocisovu (64 26 76). Kod dječaka turnir je osvojio Austrijanac Gabriel Niedermayr u finalnoj igri protiv domaćeg igrača  Jou-George Gnjidića rezultatom 60 60.

Treba spomenuti da je Jou-George Gnjidić u paru s Slovencem Patrikom Semenićem osvojio igru parova dok je kod djevojčica to pošlo za rukom Teji Kovačević iz BIH i paru s Slovakinjom Florom Rablanskom.

Rezultati 2023. godine: Tennis Europe – Mladost Grill Open

Sponzori: