Mladost Grill Open 2022.

Ove godine Međunarodni teniski turnir Mladost Grill Open iz kalendara međunarodne teniske asocijacije Tennis Europe doživio je svoje 42. izdanje. Visoki, 2. Tennis Europe rang ovoga natjecanja i tradicija koju turnir ima, daje mu značaj jednog od najcjenjenijih međunarodnih teniskih natjecanja za ovaj uzrast u Europi pa i šire.

European Tennis Association, odnosno, Tennis Europe Junior Tour najvažnija je teniska europska i svjetska asocijacija koja objedinjuje i vodi preko 360 turnira u 45 zemalja. Na njima sudjeluju, upisuju prve bodove i osvajaju turnire buduće najveće svjetske teniske zvijezde.

Hrvatski organizator Mladost Grill Open je Hrvatski akademski teniski klub Mladost (HATK Mladost), jedan od najstarijih i najuspješnijih teniskih klubova na ovim prostorima. Turnir se održava na teniskim terenima kluba u Sportskom parku Mladost u Zagrebu. Organizaciju podupire nacionalna teniska udruga Hrvatski teniski savez.

Ove godine, nakon prošlogodišnjeg restrikcijskog formata, turnir se vratio predpandemijskom ždrijebu na 64. Na turniru je sudjelovalo 161 tenisač i tenisačica iz 31 zemlje iz cijelog svijeta.

Ženski turnir je osvojila švicarska igračica Sarina Arwen Schnyder koja je u finalu pobjedila našu hrvatsicu Laru Šerić. Kod dječaka turnir je osvojio Austrijanac Constantin Neubauer u finalnoj igri protiv zemljaka  Maksimilian Heidlmair.

Rezultati: Tennis Europe – Mladost Grill Open

Sponzori: