Europske Sveučilišne igre na Mladosti

Europske Sveučilišne igre na Mladosti

Europske sveučilišne igre najveći su multi – sportski događaj iz područja sveučilišnog sporta na starom kontinentu. Do sada su održane dva puta (2012. u Cordobi i 2014. u Rotterdamu), a nositelj im je Europska sveučilišta sportska organizacija (EUSA), dok su Igre Zagreb-Rijeka 2016 pod vodstvom Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS).

Na Igrama mogu sudjelovati europski studentski sportaši, koji nastupaju za sveučilišta na kojima studiraju.

Teniska natjecanja su se održala u Sportskom parku Mladost na terenima Hrvatskog akademskog teniskog kluba Mladost – Akademičar.

Tjedan dana odličnog tenisa i prekrasne zabave i druženja na Mladost je prošlo u hipu. Opći je dojam da je to bilo odlično organizirano tenisko natjecanje. Zlato u ženskoj kategoriji odnijele su Portugalke, a u muškoj Nizozemski studenti. Naši studenti, nažalost, nisu prošli grupnu fazu natjecanja dok su se djevojke plasirale na 6. mjesto.

Nakon završenih natjecanja ostali su nam uređeni teniski tereni i svlačionice pa se nadamo da će naši članovi natjecatelji i rekreativci te naši gosti još više uživati u teniskom ambijentu na Mladosti.